Borvacsora

Így főztök ti borvacsora - IX. Márton napi Borfesztivál 2019. november 8-9.

Jegyek kaphatók a Gellért Hotel recepcióján 0 - 24 órában,
és online a Gellért Webshop-ban

Gellért Söröző
november 08. 19:00 MINDEN JEGY ELKELT!
november 09. 19:00 MINDEN JEGY ELKELT!

Az Így főztök ti borvacsora házigazdája, Nyáry Krisztián irodalmár, az Így szerettek ők sikerkönyvek szerzője és a Gellért Söröző séfje, Vona Róbert irodalommal megfűszerezett, kreatív menüsorral fogadja a terített asztaloknál a gasztronómia szerelmeseit.

A fogásokhoz Koór Kitti, a Gundel head sommelier-je ajánlja a lendületes, dinamikus borpárosításokat, megőrizve a hagyományokat a magyar szőlőfajták tekintetében, mégis fiatalos pincészetek tételei közül válogatva.

Hogy járt-e Karinthy Frigyes a Gellért szálló sörözőjében, arról nem maradt fenn fotó vagy írásos dokumentum. De hogy alkalma bőven volt rá, az bizonyos. Nem messze ide, az akkor még Verpeléti útnak nevezett mai Karinthy Frigyes úton lakott kikapós feleségével, Böhm Arankával és három gyerekükkel együtt. Ha elege volt a családi cívódásokból vagy csak egy kis nyugalomra vágyott, a környék vendéglátó egységeiben keresett menedéket. Törzskávéháza, a Hadik mellett gyakran végiglátogatta a környék jobb kávéházait, vendéglőit és kiskocsmáit is. A Gellértbe két másik kedvtelése is vonzotta: szerette a fürdőzést és a sakkot. Fotó is készült róla, ahogy a Gellért-fürdő medencéje mellett pózol ódivatú fürdődresszében, 1921-ben pedig újságíróként tudósított az akkor még csak hároméves szállodában rendezett nemzetközi sakkversenyről. És ki ne inna meg egy izgalmas sakkparti vagy egy strandon töltött nyári nap után egy korsó frissen csapolt sört a környék legjobb sörözőjében? Főleg ha finom vacsora is kerül mellé, hiszen Aranka asszony köztudomásúlag nem számított konyhatündérnek...
A Gellért Söröző Márton-napi borvacsoráján Karinthy Frigyes kalandos életéről mesélek a vendégeknek, és közben persze alkalom nyílik arra is, hogy Vona Róbert séffel értekezzünk az élet nagy kérdéseiről: a tökéletesre sült libacomb és a jó novella titkairól. (Elárulom: mindkettőhöz ugyanarra van szükség. Türelemre, odafigyelésre és jó alapanyagra.)

Nyáry Krisztián

Vona Róbert menüje

Amuse bouche
Libapástétom
kocsonya, céklák
Fanni kertje Száraz Szamorodni 2001, Tokaj

Előétel
Libakolbász
mustáros zöldborsó, pasztinák
Figula Sáfránkert Olaszrizling 2019, Balatonfüred

Leves
Libanyakleves
zöldborsó, karották, gyömbér
Kovács Zita Gavallér Tramini 2018

Főétel
Libaság
libacomb, libamell, libaszárny,
gerslirizottó, alma, lilakáposzta
Grál Kékfrankos Pelzberg 2016, Tolna

Desszert
Csokoládétorta
amarenameggy sorbet
Árpád Dupla Ágyas Cigánymeggy pálinka


Az Így főztök ti Borvacsora jegy ára 19.990 Ft,
1 fő részére 5-fogásos gourmet vacsora borsorral
belépés a borfesztiválra és az after partyra
1 db kóstolópohár
korlátlan bor- és pálinkakóstolás

Borvacsora a Gellért Sörözőben
Borvacsora a Gellért Sörözőben
Borvacsora a Gellért Sörözőben
Borvacsora a Gellért Sörözőben
[smls id="29559"]

 

 

 

Tisztelt Vendégünk!

Értesítjük, hogy a Danubius Hotel Gellért december 1-én bezárt és a továbbiakban nem a Danubius Hotels üzemelteti.

Dear guest,

We would like to inform you that Danubius Hotel Gellért closed on 1 December and will no longer be operated by Danubius Hotels.