Lakosztályétterem 2019

Így pezsgőztök ti lakosztályétterem - IX. Márton napi Borfesztivál

Jegyek kaphatók a Gellért Hotel recepcióján 0 - 24 órában,
és online a Gellért Webshop-ban

422-es apartman
november 08. 19:00 MINDEN  JEGY ELKELT!
november 09. 19:00 MINDEN  JEGY ELKELT!

A Gellért védjegyének számít a csodás panorámájú 422-es lakosztályban helyet kapó Lakosztályétterem. A limitált létszámú fine dining vacsorát a kortárs gasztronómia kiválósága, a St. Andrea Restaurant és a St. Andera Wine and Sky Bar séfje, Barna Ádám készíti és tálalja, akit a Dining Guide 2018-ban az Év séfjének választott. A fogásokat kísérő páratlan pezsgősort Varró-Turóczi Anett pezsgőszakértő, a Varros & Co. champagne kereskedője kínálja.

Ádám konyháját a letisztultság és az alázatosság jellemzi, mindezt pedig érezhetően átjárja a vidéki szellemiség, mely a nagyvárosi pompával ötvözve nyújt igazán egyedi gasztronómiai élményt. Ezt a stílust hazánk legizgalmasabb alapanyagaival teszi még különlegesebbé.
Anett pedig amellett, hogy elragadó személyiség, mindent tud a pezsgőkről. A legnívósabbnak számító francia pezsgők kizárólagos forgalmazója ez alkalommal is páratlan pezsgősort válogatott a lakosztályétterem menüjéhez.

Kettőjük párosa valóban különleges élményt kínál a vendégeknek, hiszen személyesen tálalják fel a fogásokat, és töltik ki a királyi nedűt. Anett pedig beavat a pezsgők és az irodalom liezonjába is.

Több mint háromszáz éve koccinthatunk már pezsgővel életünk fontos, meghatározó eseményeit ünnepelve. A gyöngyöző nedű egykor a királyok itala volt, és ma is a minőséget képviseli.
A legendás „Nagy Gatsby” című könyvben, amelyet 1925-ben írt F. Scott Fitzgerald amerikai író, számos jelenet említette a pezsgőt: „Kék kertjében férfiak és lányok jöttek és mentek, mint lepkék a suttogások, a pezsgő és a csillagok között.”

Menü

Libamájterrine, birsalmával és diós kalácsmorzsával
Champagne J. DE TELMONT Grande Reserve
Aranyló szín, krémes mousse, apró, finoman gyöngyöző buborékok. Ízében, illatában érett, pörkölt aromák, csonthéjasok, leheletnyi mandula, érett alma. Komplex, ízes champagne, hosszú utóízzel.
Érlelés: 36 hónap

Karfiol variációk gesztenyével és szarvasgombával
Champagne PALMER & Co. Extra Reserve Brut
Hosszas érlelésének (72 hónap) köszönheti hihetetlen komplexitását és krémességét. Illatában narancshéj, citrusok keverednek az érett, krémes, pörkölt ízjegyekkel, halványan akác, méz aromákkal keretezve. Telt, selymes korty, hosszú, folyamatosan változó utóízzel.

Töltött libanyak káposztákkal, burgonyával
Champagne VILMART & Cie Grand Cellier
Halvány, citrom szín, arany beütéssel. Elegáns apró buborékok,feszes sav, krémes mousse, ízében citrusok és briós halvány fűszeres jegyekkel keretezve. Ízes champagne, hosszú utóízzel.
Érlelés: 10 hónapig 228 literes fahordókban - almasav bontás nélkül

Konfitált marha oldalas, karamelizált-sült gyökérzöldségekkel
Champagne J. DE TELMONT Grand Vintage 2006 Brut
Csodás mély arany színénél csak illata és íze szebb, komplexebb. Érett, ízes, testes champagne, telve pirított aromákkal, érett gyümölcsökkel, elegáns krémességgel.
Egy kiváló évjárat kiváló bora.
Érlelés: 12 év

Céklák Othelloval
Champagne J. DE TELMONT Grand Rosé Brut
Halvány lazacszín rosé. Kellemes, krémes mousse, élénk apró buborékok. Illatában a kezdeti elegáns, élesztős jegyeket fokozatosan felváltják az eper, cseresznye, grapefruit gyümölcsös aromái, közepesen hosszú lecsengéssel.
Érlelés: 36 hónap

Tejcsokoládéganache körtével és kávéchips-szel
Champagne PALMER & Co. Nectar Reserve Demi-Sec
Gazdag aromáival, telt illatával szinte bearanyozza a pillanatot. Ilatában érett gyümölcsök, alma, körte, grapefruit, kis mango visszafogottan keretezve krémes, enyhén karamellás aromákkal. Savak és dosage kellemes egyensúlyban. Telt mégis friss ízvilág. Egy korty napfény!
Érlelés: 3-4 év

Petit four

 


Az Így pezsgőztök ti Lakosztályétterem jegy ára 39.990 Ft,
1 fő részére 6-fogásos fine dining vacsora pezsgősorral
belépés a borfesztiválra és az after partyra
1 db kóstolópohár
korlátlan bor- és pálinkakóstolás

A helyszín különleges adottságai miatt vendégeink egy 12 fős kerek asztalnál foglalnak helyet.

Gellért Lakosztályétterem
[smls id="29559"]

 

 

 

Tisztelt Vendégünk!

Értesítjük, hogy a Danubius Hotel Gellért december 1-én bezárt és a továbbiakban nem a Danubius Hotels üzemelteti.

Dear guest,

We would like to inform you that Danubius Hotel Gellért closed on 1 December and will no longer be operated by Danubius Hotels.